maanantai 1. heinäkuuta 2013

stp. Perusidea

Tarinan inspiraationa ovat tositapahtumat ja entäpä jos -kuvitelmat näihin tositapahtumiin liittyen. Ne, jotka ovat perillä tästä kyseisestä luvusta elämässäni, luultavasti hoksaavat melko äkkiä, mistä on kysymys...varsinkin, kun toinen tarinan päähenkilöistä perustuu melkoisen voimakkaasti oikeaan ihmiseen.* Kyseinen ihminen itsekin, sikäli mikäli ikinä päätyy tekelettä lukemaan, varmasti tajuaa yhteyden. (Toivon vain, ettei häntä haittaa.)

Koko roska onkin itse asiassa omistettu hänelle.


Sateenkaaren tällä puolen kertoo kuinka seksuaalisuuttaan jo pitkään kyseenalaistanut Maria Siltala tapaa eräänä iltana antikvariaatin kassana toimiessaan Kielon*, tuoreen ylioppilaan, joka pysäyttää hänen maailmansa (ja henkensä) miltei välittömästi. Tytöstä tulee nopeasti kanta-asiakas, ja ystävällinen jutustelu syvenee samaa tahtia oikean ystävyyden aluksi. Yhtenä päivänä he lähtevät kahville, ja jotenkin Maria päätyy suostumaan Kielolle piirrosmalliksi. Seuraa flirttailua, väärinymmärryksiä, sieluntutkiskelua ja turhaa angstia täynnä oleva vuosi, joka kulminoituu seuraavan kesän Helsinki Pride -kulkueeseen. Tytöt pääsevät viimeinkin samalle sivulle. Sitten pitääkin miettiä, mitä vanhemmille kerrotaan...


Seuraavien neljän kuukauden aikana tähän blogiin ilmestyy satunnaisia muistiinpanoja sieltä täältä, sen mukaan kuin saan ideoita päähäni. Varsinaisia tekstikappaleita alkaa tulla marraskuussa. Toivottavasti tämä NaNo onnistuu.*





* okei, myönnetään. toisessa päähenkilössä on piirteitä minusta ja elämästäni.
* toinen nimi Lempi. relevanttia myöhemmin. niin ja sukunimi on Nurmi, koska Kielon vanhemmat kuvittelevat olevansa hauskoja.
* tarina on minulle tärkeä — olen halunnut kirjoittaa jonkunlaisen version jo kolme vuotta — minkä lisäksi olisi mukava jos pidempi suomenkielinen projekti skulaisi. (härregyyd, pitääkö mun käyttää stadin slangia tässä?)

* "Sateenkaaren tällä puolen" on ehdottomasti pelkkä työnimi. ainakin näillä näkymin. alan kiintyä siihen vaarallisesti. elättelen toivoa siitä, että parempi nimi tekee kanssani tuttavuutta jossain vaiheessa.
* totta maar uneksin julkaissuksi tulemisesta! ei ole epäilystäkään, että valmis romaani tarvitsee n. miljoona tuntia editointia, mutta minusta tuntuu, että henkilökohtaisesta taustastaan huolimatta tämä on jotain, mitä haluaisin muidenkin kuin kavereideni lukevan.
* pääsen harjoittamaan myös kääntäjäntaitojani, sillä ajattelin sisällyttää tekstiin omia suomennettuja runojani. ehkä ihan suomeksi alunperinkin kirjoitettuja kanssa, jos sellaisia syntyy projektin aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti